16
дек
2015
2
хотели в банско

Банско в топ 10 на ски курортите, в които ще се влюбите тази зима

Уебсайтът CheckIn UK, който съпоставя най-добрите туристически дестинации в света, създаде класация за най-впечатляващите ски курорти. Пътешественичката и блогърка Катрин Спаршат се фокусира върху десетте най-привлекателни зимни точки, избрани вследствие на обстойно проучване на Trivago между 1 декември 2014 и 30 май 2015 г. Макар Франция и Австрия да са смятани за най-популярните спотове, сред тях се нареждат и Италия, Швейцария, както и България с Банско. Намиращ се в подножието на величествената Пирин планина, град Банско е домакин на редица престижни събития като Световната купа по ски за жени и ненапразно е обявен за най-добър ски курорт в три поредни години. Предпочитано място за ски почивка е не само от българи, но и от туристи от цял свят.

Според британския всекидневник Daily Telegraph пък Източна Европа е домът на трите най-изогдни зимни дестинации, сред които е и Банско (другите две са Сочи в Русия и Кранска гора в Словения). Практикуването на зимни спортове не е никак евтино занимание, затова е важно мястото да бъде подбрано внимателно. Според проучването за едноседмична семейна ски ваканция за четирима души в Банско цената е едва ⅓ от това, което се предлага на туристите в едни от най-скъпите курорти като Св. Антон в Австрия или Цермат в Швейцария.

 ски почивка в банско

Още повече, преди броени дни началото на зимния сезон в Банско беше поставен, а очакванията са той да продължи поне до средата на април 2016 г. Тази година общината въвежда някои новости за улеснение на посетителите. Подменено е най-старото работещо съоръжение в ски зоната на Банско – 32-годишният триседалков лифт, с модерен шестседалков. По този начин времето за изкачване до връх Тодорка се намаля повече от три пъти. Към съществуващите писти са включени още две, а оръдията за изкуствен сняг нарастват със 70 и общият им брой става 400. Така вече близо 100% от пистите разполагат с такива инсталации и само чакат градусите да се снижат под нулата, за да заработят, тъй като естествен сняг все още няма.

ски пакети в банско 2015 - 2016

С нарастване на популярността на пиринското градче и с активното развиване на инфраструктурата, от една страна, нарастват и хотелите в зоната, но от друга, е все по-трудно да се избере между всички възможности за настаняване, както и това да се осъществи навреме. Освен личното предпочитание, различни са факторите, които влияят допълнително. На първо място, важен е личният опит на туристите, затова и на разположение са множество сайтове за оценки и ревюта от предишни посетители, които формират рейтинга на конкретния хотел. Четете внимателно, детайлите са важни. Други важни аспекти са, например: на какво разстояние се намира хотелът от пистата; дали в офертата е включена лифт карта (по този начин доста хотели улесняват своите гости ски  и сноуборд ентусиасти); дали е налична зона за релакс след дълги ден на пистата в самия комплекс (СПА, басейн, сауна, парна баня и т.н.); дали има приспособен ски гардероб, в който да се съхранява екипировката; с какви удобства разполага (интернет, телефон, телевизор, паркинг, включена кухня и т.н.); има ли екстри за семействата с деца (детски кът); предлага ли улеснения като превоз до ски пистите. И не на последно място – цената. Ако се разровите, ще забележите изобилието от оферти за намаления, затова само трябва да си определите бюджет и да резервирате. А на последно място разгледайте и снимките на самия хотел в Банско, в който ще отседнете – от естетическа гледна точка и с цел допир до автентичния полъх на традициите, историята и културата, който града носи, изберете такъв, който не е напълно модернизиран, а носи духа и уюта на старинното градче.

Източник: http://checkin.trivago.co.uk/

http://www.telegraph.co.uk/

Loading Facebook Comments ...