10
сеп
2015
6

Как да резервираме хотел или ресторант за абитуриентски бал през 2016г?

Завършването на училище предизвиква голямо вълнение в живота на всеки млад човек и в близките му хора. Също така то е отличен повод за парти, с което да се отпразнува краят на един и началото на друг етап от живота. Подготовката и резервацията на абитуриентският бал би отнела голяма част от вашето време, защото обикновено е свързано с уточнението на редица детайли като – подготвяне на списък на съучениците, които желаят да присъстват, организация на бюджета и избор на менюта за кетъринг.

Вие също ще трябва да изберете хотела или ресторанта за провеждането на абитуриентския бал, декорация на залата и подреждане спрямо желанията на вашите съученици.

Всичко това на пръв поглед изглежда трудна задача, но с правилен подход и планиране на всички детайли, ще създадете едно чудесно тържество, което ще остане като незабравим спомен за всички ваши съученици и учители.

Започнете с основите

Преди да започнете с планирането на вашето тържество е необходимо да вземете няколко важни решения, които ще бъдат ориентир в последващите етапи – Първото и най-важното е колко участници ще присъстват на абитуриентския бал? Ще бъдат ли поканени и други гости освен вашите съученици? Броят на гостите до голяма степен ще повлияе на всички ваши последващи действия и е добре да бъде много внимателни с изготвянето на списъка.

След като сте съставили списък с вашите съученици и другите гости, които желаят да присъстват на бала, ще трябва да вземете решение относно бюджета, с който ще разполагате. Той трябва да включва разходите на наем на балната зала, кувертите /храните, напитките и обслужването/, а също така и изработката на покани до вашите учители. Чрез изготвянето на реален и стегнат бюджет ще можете да планирате добре вашите и на съучениците ви разходи свързани със събитието.

Оферта за абитуриентският бал

С навлизането на интернет вече има много възможности, как да направите резервация за празничния ден. Част от потребителите все още предпочитат да се свържат с туроператор, който да се погрижи за цялостната организация, но все повече навлиза тенденцията желаещите самостоятелно да набележат подходящите локации и съответно да направят резервацията, договарянето на менюто и уточняване на детайлите.

Предимствата на директния контакт с ресторанта или хотела са по-бързата комуникация, възможност за директно договаряне на параметрите, в случай че първоначалната оферта не отговаря на очакванията или предвидения в началото бюджет, както и получаване на по-гъвкава политика на анулации, в случай, че някой съученик е възпрепятстван да присъства и се наложи да променята броят на кувертите в ресторант или хотелските стаи.

Избор на ресторант за абитуриентският бал

Когато избирате заведение за провеждането на абитуриентският бал е препоръчително да го посетите на място за да добиете реална представа за условията, които то предлага. Проверете дали ресторантът в действителност отговаря като капацитет на вашите нужди, разполага ли с паркинг /обикновено всички гости пристигат с автомобили/ и т.н. Повечето локации за провеждане на абитуриентски балове ще ви предложат различни зали, с разнообразни размери и декорация.

При първоначалните огледи, не пропускайте да попитате дали желаната от вас дата е в действителност свободна. Повечето абитуриентски балове се провеждат в рамките на 10 дни от годината, като най-желаните дати в по-добрите заведения се резервират значително по-рано – около година преди провеждането на самото тържество. Предплатете част от сумата възможно най-рано за да сте сигурни, че ресторантът е запазен именно за вашият абитуриентски бал и няма да бъде предложен на други желаещи.

Избор на хотел за абитуриентският бал

През последните години се засили тенденцията за провеждане на абитуриентски балове извън големите градове и по-точно в планинските и спа хотели, най-вече на морския бряг и в района на град Банско. В случай, че вие и вашите съученици желаете да организирате тържеството за завършване на училище именно в планински курорт, в спа хотел, при търсенето проверете дали:

  • Хотелът разполага с достатъчен на брой помещения, в които да се настанят всички;
  • Хотелът предлага разнообразие от услуги, които да предразполагат добро настроение през цялото време, като – басейн, спа център, възможност да организиране на забавни игри, езда с кон, пикник и др.
  • Хотелът е разположен в близост до големия град и пътят до него не е твърде дълъг. Все пак всички трябва да бъдат свежи по времето на тържеството?

 

Избор на кетъринг за абитуриентският бал

Изборът на менюта за кетъринг в повечето случи е силно повлиян от. Почти всички зали за провеждане на абитуриентски балове предлагат свой собствен кетъринг и в повечето случаи е препоръчително да се доверите именно на него. Използването на кетъринг осигурен от ресторантът, в който ще се провежда само тържество ще бъде не само по-удобно от организационна гледна точка, но ще ви улесни и при планирането на разходите. При договарянето на храните и напитките се съобразете със специфичните желания на вашите съученици, в случай че част от тях са вегетарианци или са алергични към определен вид храни. Попитайте дали е възможно да бъде организирана дегустация на избраното меню, като на нея поканете и друг ваш съученик или учител, така че мнението ви да не е субективно.

След като сте резервирали заведението за провеждане на абитуриентския бал и сте организирали храните и напитките преминете към организирането на декорацията и изпращането на поканите към вашите съученици и учители.

FPI Hotels & Resorts предлага следните възможности за провеждане на абитуриентски балове през 2015г.:

oferti-balove-2016