8
яну
2016
1

Шеф готвач Ивайло Рангелов и вкусът на Германия в „На кафе“

ran1

Главният готвач в хотел „Арена ди Сердика“ Ивайло Рангелов, или „Властелинът на кухнята“, както го наричат неговите колеги, гостува при Гала в „На кафе“ по Нова телевизия.

В предаването Ивайло направи предварителен преглед на менюто за съботния брънч – събитие, което се организира вече близо три месеца в „Арена ди Сердика“. Тази седмица, както и следващата, темата е немска кухня, затова и шеф готвачът приготви едни от най-традиционните ястия в духа на Германия.

Зрителите видяха на живо как се приготвя обаздата – вид разядка с два вида сирене, която се свързва с баварската кухня и традиционните бирени градини. Получената смес се поднася с препечен хляб или претцел.

Друг деликатес са свинските уши, поденеси върху канапе от картофено пюре и с мариновано цвекло и ябълка.

За десерт Ивайло беше приготвил немския вариант на чийзкейка – Кезекухен, който е по-лек и въздушен в сравнение с американския сладкиш.

Няма как при сблъсъка с немската кухня да се пропусне вурстът, който според Гала е най-любимият зеленчук на германците. Докато в миналото месото е било консумирано само по празниците, сега е основна част от менюто на Бавария.

Тези и още характерни ястия ще бъдат идеално аранжирани от шеф Рангелов и поднесени в съботите 9-ти и 16-ти януари в амфитеатъра на „Арена ди Сердика“. За повече подробности относно менюто и резервации можете да откриете на www.fpihotels.com.

Loading Facebook Comments ...