3
дек
2015
1

Здрав дух в здраво тяло: Фитнес и СПА комплекс Инерджи

Отделянето на внимание за външния вид е също толкова важно, колкото е и грижата за вътрешния мир и благоразположение – това не е ново откритие. Да изглеждаш добре, да се храниш добре, да си в добро здраве, са все максими, които се утвърждават поколения наред още от Античността. Авторът на латинската поговорка “Mens sana in corpore sano” (или „Здрав дух в здраво тяло“), римският поет Ювенал, едва ли е подозирал какъв широк отзвук ще има отговорът на екзистенциалния въпрос, който задава в един от своите стихове: „какво хората трябва да искат от живота“. Сега есенцията се използва най-вече като извор на мотивация за предприемане на някаква спортна активност. Думата “gym” (фитнес) е взета от гръцката “gymnasium” и също е било място за физически тренировки, подготовки за Олимпийските игри, имало е още библиотеки, провеждали са се лекции и дискусии на различни теми като философия, музика, литература и т.н.

Untitled-1

Е, днешните фитнес зали със сигурност доста са се трансформирали в сравнение с античните (например, книгите са приели формата на вестници и списания), но пък идеята се е запазила – да са пространство, предназначено за спортни занимания, резултиращи във вътрешно самочувствие и силен дух. Разбира се, за всяко нещо си има определена мода, така е и за фитнес залите. Като че ли в последните години тя се завърта основно около по-големите мултифункционални фитнес центрове, които си имат всичко – зала с кардио и силови уреди, зала за групови занимания, СПА и места за масажи и релакс, в някои случаи басейн, козметичен и фризьорски салон и т.н. Присъединяването в подобен комплекс наподобява много членуването в клуб, защото изисква много по-дългосрочен и финансов ангажимент. Затова и изборът изисква по-задълбочено проучване, подобно на избора на нов ресторант: разпитваме приятелите и познатите си за съвет, след това отваряме Google и изчитаме всички възможни коментари и вече най-накрая сравняваме резултатите. Освен положителното мнение из форумите, мястото трябва да е ни е удобно (близо до месторабота или местожителство), работното време да съответства на динамиката на ежедневието ни, служителите да са любезни и приветливи, чистотата и изправността на уредите да са налице, и не на последно място, цените да ни удовлетворяват.

Инерджи фитнес и СПА център

Ако вече сте решили да спортувате редовно, ще Ви помогнем с избора на комплекс като Ви представим „Инерджи фитнес и СПА център“ в град София. Той се намира в квартал Борово, недалеч от булевард България, с изглед към Витоша, и разполага с всички възможни удобства на комплексите от своя ранг: закрит басейн, релакс зона с финландска сауна, парна баня, турска баня, модерна напълно оборудвана фитнес зала, СПА кабинети за масажи, процедури за лице, терапии за тяло, козметичен и фризьорски салон.

Фитнес зала и групови занимания

View

Фитнес залата е просторна, съвременно оборудвана, с професионални кардио и силови уреди и, което е много важноза пълноценната тренировка – с естествена светлина. На Ваше разположение са квалифицирани персонални треньори, изготвящи програми и хранителни режими в зависимост от индивидуалните нужди и резултатите, които искате да постигнете. Комплексът разполага и със СПА център, в който да отпочинат мускулите след интензивното натоварване във фитнеса. В релакс зоната можете да се насладите на финландска сауна, парна баня, шоков душ, ароматни свещи и на свежи плодови коктейли. В най-новата зала на центъра „THE ART FIRE OF INERGY“ се провеждат най-разнообразни групови занимания като пилатес, йогалатес, йога, народни танци, зумба, степ аеробика, total body work.

СПА център, турска баня, басейн

DSC_0048

За преборване с ежедневните стрес и умора можете да се отдадете на различни арома и СПА терапии, както и на масажи в шест тематични помещения: „Ин и Ян“, „Дърво на живота“, „Капки дъжд“, „Огнен залез“, „Метален блясък“, „Нежна грижа“. Самите имена на студиата подсказват за процедурите, които се извършват в тях. Концепцията за хамам (от арабски: „разпръскващ топлина“), или както е по-известно „турската баня“, е предавана през поколения, от римляните към византийците, а те – на турците, които пък от своя страна я разпространяват навсякъде по света. Изборът на този ориенталски ритуал веднъж на две седмици е чудесен начин за регулиране на обмяната на веществата и за отстраняване на натрупаните токсини в организма. Комплексът разполага със серия други процедури като антицелулитни масажи, терапии за лице и водни процедури, които подпомагат възстановяване на телесната и душевна хармония, подобряват самочувствието и допринасят за цялостната енергия и мотивация. Инерджи фитнес и СПА център разполага още с голям закрит плувен басейн с естествена светлина. В него се провежда аква фитнес, водна гимнастика за бременни, водна аеробика както за възрастни, така и за деца, плуване, а тренировките са под инструктажа на сертифицирани професионалисти.

Инерджи фитнес и СПА център със сигурност заслужава да бъде посетен, защото е повече от фитнес – наподобява своеобразно общество, в което градите силно тяло и стабилност на духа.

Loading Facebook Comments ...